Bijelo Polje: Održana tribina u borbi protiv korupcije

0
15

Bijelom Polju je održana tribina na temu kako se odlučiti i prijaviti slučajeve korupcije. Organizator tribine, koja je održana u sali Opštine, je bila NVO ”Euromost”. Tribini su, pored ostalih, prisustvovali predstavnici drugih zainteresovanih NVO, lokalne uprave, odbornici kao i članovi lokalnog tima za borbu protiv korupcije.

Kako je saopštio Almer Mekić– predsjednik NVO “Euromost”, koji je bio i moderator tribine, ona je značajna za sve učesnike, kako bi svi zajedno radili na podizanju nivoa svijesti kod građana o potrebi što veće javnosti rada, kako lokalne uprave tako i svih segmenata društva, dok je Marina Petrić– Glavna admistratorka Opštine, govorila prisutnima o istorijatu saradnje opština u donošenju lokalnog Plana akcije.

Prema navodima Saide Čikić– sekretarke Sekretarijata za lokanu upravu, plan se realizuje po planiranim aktivnostima, pa je, pored ostalog, građanima obezbijeđen besplatan broj telefona, na koji mogu prijavili eventualne slučajeve korupcije u radu organa lokalne uprave u Bijelom Polju.

Član tima za borbu protiv korupcije, Miomir Vojinović  je kazao da su pripremljeni timovi koji su sproveli više aktivnosti, dok je odbornica Bojana Furtula dodala da se borba protiv korupcije mora voditi na svim nivoima, do državnog.

Navodeći da je za uspješnu borbu protiv korupcije neophodno da se uključe sve strukture društva, Zdravko Janjušević– izvršni direktor NVO ”Bjelopoljski demokratski centar”, je kazao da će ta i ostale NVO pomoći timu i lokalnoj upravi u borbi protiv korupcije zašta je neophodno podizanje svijesti građana u borbi protiv tog problema.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име