Nevladina organizacija Euromost obilježila 9. decembar, Medjunarodni dan borbe protiv korupcije

0
9

NVO,,Euromost je povodom 9.decembra Medjunarodnog dana borbe protiv korupcije sa svojim aktivistima dijelili info brošure gradjanima i razgovarali sa njima, takodje, su posjetili i opštinske organe lokalne uprave Bijelo Polje, gdje su im dostavili info brošure i sa rukovodiocima razgovarali o obavezama tih organa i lokalne uprave, kada se tiče antikorupcijske politike.

Tokom posjete lokalnoj upravi,mlade aktiviste Euromosta je primila, Administartorka Marina Petrić i Sekretarka za Lokalnu samoupravu Saida Čikić, koja je i koordinatorka opštinskog tima za izradu i realizaciju akcionog plana za borbu protiv korupcije.

Čikićka je tokom zajedničkog sastanka govorila, koje se to aktivnosti preuzimaju u ovoj lokalnoj upravi, kada se tiče oblasti borbe protiv korupcije.

Razgovarali su tokom posjete lokalnoj upravi i sa gradjanima, koji su bili prisutni u zgradi opštine,gdje su ih pitali, pored ostalog, da li su i zadovoljni sa radom opštinskih organa.

Opština Bijelo Polje u saradnji sa nevladinim organizacija, realizuje veliki broj aktivnosti, kada se tiče teme,,Korupcija na lokalnom nivou”, i jedina je za sada opština u Crnoj Gori, koja posebno odvaja sredstva za civilni sektor u oblasti borbe protiv korupcije.

Nevladina organizacija Euromost je u ovoj godini kroz projekat ,,Budi aktivan gradjanin protiv korupcije, koji se finansira kroz raspodjelu sredstava za finansiranje projekata u oblasti borbe protiv korupcije na lokalnom nivou, u opštini Bijelo Polje za 2019. godinu, pokrenula i prvi portal u Crnoj Gori za antikorupciju, takodje, nastavila sa radom kancelarija za borbu protiv korupcije i u narednom periodu priprema, još niz aktivnosti, koje će se realizovati u 2020. godinu u opštini Bijelo Polje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име